De rijschool van Zuid-Holland

Aanhangwagenrijbewijs in Schiedam

Aanhangwagenrijbewijs Rijles aanhangwagen

Wil je je aanhangwagenrijbewijs halen in Schiedam?

In Schiedam vereist het besturen van een combinatie (auto met aanhangwagen) waarvan het totaalgewicht de 3500 kg overschrijdt, het bezit van een BE-rijbewijs. Je kunt het toegestane maximumgewicht controleren op de kentekenpapieren van zowel je auto als de aanhangwagen.

Om het maximumgewicht te bepalen, tel je het lege gewicht van het voertuig op bij het maximale laadvermogen. Dus, als je van plan bent om in Schiedam te rijden met een zware caravan, aanhangwagen of bijvoorbeeld een paardentrailer, zorg er dan voor dat je in het bezit bent van een BE-rijbewijs of een B-rijbewijs met toevoeging code 96.

Aanhangwagenrijles prijzen

Pakket 1

7 uur rijles
813
  • 1-daagse opleiding
  • Inclusief CBR rijexamen
  • Vaste rijinstructeur

Pakket 2

10 uur rijles
1.050
  • 1-daagse opleiding
  • Inclusief CBR rijexamen
  • Vaste rijinstructeur
Meest gekozen

Pakket 3

15 uur rijles
1.455
  • 1-daagse opleiding
  • Inclusief CBR rijexamen
  • Vaste rijinstructeur

Start vandaag met je avontuur

rijbewijs be aanhangwagen

Waarom aanhangwagenrijles nemen bij ons in Schiedam?

Ervaren instructeurs 

Onze instructeurs zijn experts in aanhangwagenrijles in Schiedam. Zij hebben uitgebreide ervaring met het aanhangwagenrijbewijs in Schiedam en kennen de specifieke uitdagingen die het rijden met een aanhangwagen in de regio met zich meebrengt.

Aangepaste aanhangwagenrijles 

Bij Rijschool Blaak in Schiedam bieden we op maat gemaakte aanhangwagenrijlessen. Ongeacht je ervaringsniveau, onze aanhangwagenrijlessen in Schiedam zijn afgestemd op jouw unieke leerbehoeften.

Praktijkgericht

Onze aanpak van aanhangwagenrijles in Schiedam omvat praktische ervaring. Je leert onder begeleiding van een deskundige instructeur hoe je veilig en efficiënt met een aanhangwagen door Schiedam rijdt.

Flexibel

Wij begrijpen dat je een druk leven hebt, dus onze aanhangwagenrijlessen in Schiedam zijn flexibel in te plannen. Rijschool Blaak in Schiedam zorgt ervoor dat je jouw lessen voor het aanhangwagenrijbewijs kunt volgen op een moment dat het jou uitkomt.

Lokale focus 

Onze instructeurs hebben niet alleen ervaring met aanhangwagenrijles in Schiedam, maar ook uitgebreide kennis van de lokale verkeersomstandigheden. Dit betekent dat je tijdens je aanhangwagenrijlessen in Schiedam leert rijden in realistische situaties.

Neem een proefles voor een voorproefje!

Heb je twijfels of Rijschool Blaak wel past bij wat je zoekt? Geen zorgen! Wij stellen proeflessen ter beschikking waarmee je een voorproefje krijgt van onze lesmethodiek, kennismaakt met onze instructeurs en onze lesvoertuigen uitprobeert, allemaal voordat je besluit tot een complete opleiding. Bovendien evalueren we tijdens deze kennismakingsles jouw rijvaardigheid en ontwikkelen we een leerplan dat specifiek op jou is afgestemd.

Aanhangwagen rijles Rotterdam

Veelgestelde vragen over rijbewijs BE

Antwoord: Een BE rijbewijs is vereist als je een aanhangwagen, caravan of trailer wilt trekken die, inclusief laadvermogen, meer weegt dan 750 kg, en als de totale combinatie (auto + aanhangwagen) meer weegt dan 3.500 kg.

Antwoord: Je kunt je BE rijbewijs halen vanaf 18 jaar, mits je al in het bezit bent van een geldig B rijbewijs.

Antwoord: Het aantal benodigde lessen varieert per persoon. Gemiddeld hebben leerlingen tussen de 6 en 8 uur rijles nodig voordat ze opgaan voor het examen.

Antwoord: Tijdens het examen wordt je beoordeeld op algemene rijvaardigheid, het veilig en correct aankoppelen en loskoppelen van de aanhangwagen, en bijzondere verrichtingen zoals achteruit rijden en parkeren met de aanhangwagen.

Antwoord: Ja, je kunt direct beginnen met het nemen van BE rijlessen zodra je je B rijbewijs hebt behaald.

Plan vandaag nog je proefles!