De rijschool van Zuid-Holland

Aanhangwagenrijbewijs in Vlaardingen

Aanhangwagen rijles Rotterdam

Aanhangwagenrijles in Vlaardingen voor je rijbewijs BE

In Vlaardingen is het bezit van een BE rijbewijs vereist als de totale maximum massa van je combinatie (auto met aanhangwagen) meer dan 3500 kg bedraagt. Deze maximale massa kun je terugvinden op het kentekenbewijs van zowel je auto als je aanhangwagen.

Om de maximum massa te bepalen, voeg je het leeggewicht van het voertuig samen met het laadvermogen. Dus, als je voornemens bent om in Vlaardingen te rijden met een zware caravan, aanhangwagen of bijvoorbeeld een paardentrailer, zorg er dan voor dat je in het bezit bent van een BE rijbewijs of een B rijbewijs met code 96.

Voordat je met deze specifieke opleiding start, is het noodzakelijk dat je al beschikt over een B rijbewijs. Een aanvullende theorie-examen is voor het BE rijbewijs niet nodig. De lessen voor het aanhangwagenrijbewijs worden georganiseerd in Vlaardingen, waardoor je direct in de juiste omgeving praktijkervaring opdoet.

Aanhangwagenrijles prijzen

Pakket 1

7 uur rijles
813
  • 1-daagse opleiding
  • Inclusief CBR rijexamen
  • Vaste rijinstructeur

Pakket 2

10 uur rijles
1.050
  • 1-daagse opleiding
  • Inclusief CBR rijexamen
  • Vaste rijinstructeur
Meest gekozen

Pakket 3

15 uur rijles
1.455
  • 1-daagse opleiding
  • Inclusief CBR rijexamen
  • Vaste rijinstructeur

Start vandaag met je avontuur

Aanhangwagenrijbewijs Rijles aanhangwagen

Deskundige instructeurs voor het aanhangwagenrijbewijs in Vlaardingen

Ons team bestaat uit gespecialiseerde instructeurs in Vlaardingen, met een diepgaande expertise in het verzorgen van rijlessen voor het aanhangwagenrijbewijs. Zij zijn vertrouwd met de lokale wegen en de uitdagingen van het rijden met een aanhangwagen in en rond Vlaardingen.

Op maat gemaakte rijlessen voor aanhangwagens in Vlaardingen

In Vlaardingen zorgen we voor persoonlijk afgestemde aanhangwagenrijlessen, aangepast aan elk ervaringsniveau. Dankzij een initiële proefles stellen we een lesprogramma samen dat precies aansluit bij jouw behoeften, zodat je efficiënt leert rijden zonder onnodige extra lessen.

Toegespitste praktijkervaring in Vlaardingen

Onze lesmethode in Vlaardingen is sterk gericht op de praktijk. Je gaat aan de slag met een ervaren instructeur die je leert hoe je op een veilige en vakkundige manier met een aanhangwagen rijdt, gebruikmakend van specifieke routes die geschikt zijn voor het oefenen in Vlaardingen.

Flexibel rooster voor rijlessen met aanhangwagen in Vlaardingen

We begrijpen dat je agenda vol kan zitten, daarom bieden we in Vlaardingen flexibele tijden voor je aanhangwagenrijlessen. Bij Rijschool Blaak in Vlaardingen kun je je lessen plannen op een tijdstip dat jou het beste schikt, zodat je rijopleiding naadloos aansluit bij je persoonlijke leven.

Start vandaag met je eerste proefles voor je aanhangwagen!

Stel het realiseren van je dromen niet langer uit. Plan direct een proefles voor je eerste aanhangwagenrijles. Samen verkennen we hoe we jouw reis naar het behalen van je aanhangwagenrijbewijs zowel succesvol als memorabel kunnen maken.

rijbewijs be aanhangwagen

Vragen over aanhangwagen
rijbewijs

Wat zijn de voordelen van het hebben van een aanhangwagen rijbewijs?

Het BE-rijbewijs vergroot je flexibiliteit en onafhankelijkheid. Je kunt zwaardere ladingen vervoeren voor zowel persoonlijke projecten als professionele opdrachten, zonder afhankelijk te zijn van externe vervoersdiensten.

Wie heeft een aanhangwagen rijbewijs nodig?

 Als je een aanhangwagen, caravan of paardentrailer wilt trekken die, inclusief de lading, zwaarder is dan 750 kg en het totale gewicht van de trekauto en aanhanger meer dan 3500 kg bedraagt, is een BE-rijbewijs vereist.

Hoe lang duurt een aanhangwagen rijles bij Rijschool Blaak?

 De duur van de rijlessen kan variëren afhankelijk van je ervaring en vaardigheid. We bieden zowel losse lessen als pakketten aan. Na een intakeles geven we een persoonlijk advies over het verwachte aantal lessen.

Wat kan ik verwachten tijdens de rijlessen?

 Tijdens de rijlessen oefen je met verschillende aspecten van het rijden met een aanhangwagen, zoals het veilig aankoppelen en loskoppelen, achteruitrijden, manoeuvreren op krappe plekken, en de verkeersregels die van toepassing zijn op het rijden met een aanhangwagen.

Plan vandaag nog je proefles!