De rijschool van Zuid-Holland

Aanhangwagenrijbewijs in Zoetermeer

Aanhangwagenrijbewijs Rijles aanhangwagen

Aanhangwagenrijles in Zoetermeer voor je rijbewijs BE?

In Zoetermeer dien je over een BE rijbewijs te beschikken wanneer het totaalgewicht van je combinatie (voertuig plus aanhangwagen) de 3500 kg overschrijdt. Dit gewicht vind je op het kentekenbewijs van zowel de auto als de aanhanger.

De berekening van dit totaalgewicht houdt het leeggewicht van het voertuig plus het laadvermogen in. Dus, als je van plan bent om in Zoetermeer te rijden met bijvoorbeeld een zware caravan, aanhangwagen of paardentrailer, zorg dan dat je beschikt over een BE rijbewijs of een B rijbewijs met code 96.

Alvorens je begint aan deze gerichte opleiding moet je reeds in het bezit zijn van een B rijbewijs. Een extra theorie-examen voor het BE rijbewijs is niet vereist. De opleiding voor het aanhangwagenrijbewijs vindt plaats in Zoetermeer, zodat je meteen praktische ervaring opdoet in de omgeving waar je waarschijnlijk het meest zult rijden.

Aanhangwagenrijles prijzen

Pakket 1

7 uur rijles
813
  • 1-daagse opleiding
  • Inclusief CBR rijexamen
  • Vaste rijinstructeur

Pakket 2

10 uur rijles
1.050
  • 1-daagse opleiding
  • Inclusief CBR rijexamen
  • Vaste rijinstructeur
Meest gekozen

Pakket 3

15 uur rijles
1.455
  • 1-daagse opleiding
  • Inclusief CBR rijexamen
  • Vaste rijinstructeur

Start vandaag met je avontuur

Aanhangwagen rijles Rotterdam

Waarom kiezen voor onze aanhangwagenrijlessen in Zoetermeer?

Op maat gemaakte rijlessen voor aanhangwagens in Zoetermeer

In Vlaardingen zorgen we voor persoonlijk afgestemde aanhangwagenrijlessen, aangepast aan elk ervaringsniveau. Dankzij een initiële proefles stellen we een lesprogramma samen dat precies aansluit bij jouw behoeften, zodat je efficiënt leert rijden zonder onnodige extra lessen.

Toegespitste praktijkervaring in Zoetermeer

Onze lesmethode in Vlaardingen is sterk gericht op de praktijk. Je gaat aan de slag met een ervaren instructeur die je leert hoe je op een veilige en vakkundige manier met een aanhangwagen rijdt, gebruikmakend van specifieke routes die geschikt zijn voor het oefenen in Vlaardingen.

Flexibel rooster voor rijlessen met aanhangwagen in Zoetermeer

We begrijpen dat je agenda vol kan zitten, daarom bieden we in Vlaardingen flexibele tijden voor je aanhangwagenrijlessen. Bij Rijschool Blaak in Vlaardingen kun je je lessen plannen op een tijdstip dat jou het beste schikt, zodat je rijopleiding naadloos aansluit bij je persoonlijke leven.

Plan vandaag een proefles!

Stel het realiseren van je dromen niet langer uit. Plan direct een proefles voor je eerste aanhangwagenrijles. Samen verkennen we hoe we jouw reis naar het behalen van je aanhangwagenrijbewijs zowel succesvol als memorabel kunnen maken.

rijbewijs be aanhangwagen

Vragen over aanhangwagen
rijbewijs

Wat zijn de voordelen van het hebben van een aanhangwagen rijbewijs?

Het BE-rijbewijs vergroot je flexibiliteit en onafhankelijkheid. Je kunt zwaardere ladingen vervoeren voor zowel persoonlijke projecten als professionele opdrachten, zonder afhankelijk te zijn van externe vervoersdiensten.

Wie heeft een aanhangwagen rijbewijs nodig?

 Als je een aanhangwagen, caravan of paardentrailer wilt trekken die, inclusief de lading, zwaarder is dan 750 kg en het totale gewicht van de trekauto en aanhanger meer dan 3500 kg bedraagt, is een BE-rijbewijs vereist.

Hoe lang duurt een aanhangwagen rijles bij Rijschool Blaak?

 De duur van de rijlessen kan variëren afhankelijk van je ervaring en vaardigheid. We bieden zowel losse lessen als pakketten aan. Na een intakeles geven we een persoonlijk advies over het verwachte aantal lessen.

Wat kan ik verwachten tijdens de rijlessen?

 Tijdens de rijlessen oefen je met verschillende aspecten van het rijden met een aanhangwagen, zoals het veilig aankoppelen en loskoppelen, achteruitrijden, manoeuvreren op krappe plekken, en de verkeersregels die van toepassing zijn op het rijden met een aanhangwagen.

Plan vandaag nog je proefles!